Administrație

CJT cheltuieşte sume mari de bani pentru a strânge deşeurile din parcări

CJT cheltuieşte sume mari de bani pentru a strânge deşeurile din parcări

Parcările drumurilor județene din Timiș, au devenit adevărate gropi de gunoi clandestine.

De la resturi menajere până la moloz, aparatură electrocasnică, animale moarte și chiar cauciucuri, în parcări și pe marginea drumurilor găsești aproape orice, mai puțin un loc civilizat și curat pentru pauza șoferilor. Situația este cunoscută și la nivelul conducerii Consiliului Județean Timiș.

“Avem câteva artere deosebit de importante, de la Timișoara până la Chevereș, unde e prima parcare mai serioasă, de la Chevereș până la Buziaș sus în deal, avem după aceea DJ 691, drumul de la Giarmata – Pișchia – Fibiș până la Alioș, limita de județ cu județul Arad, unde, de asemenea, avem câteva parcări. Pozele sunt de pe acest drum. Ați văzut că avem camionete întregi de cauciucuri. Nu știu de unde au apărut atâtea cauciucuri care au fost în parcări, dar și împrăștiate pe șanțuri și pe marginea carosabilului”, a declarat vicepreședintele CJ Timiș, Nicolae Oprea, la Radio Timişoara.

Pornind de la această realitate, Consiliul Județean demarează o campanie de igienizare și reamenajare a drumurilor și, mai ales, a parcărilor pe care le gestionează în județul Timiș.

“În perioada imediat următoare, vom amenaja, în primă fază, aceste parcări, dotate fie cu pubele fie cu containere – vedem cum le securizăm – dar în același timp am luat și măsuri ca în marginea drumurilor, între parcări nu numai în parcări, să fie curățate în această perioadă și, pe baza unui contract pe care acum suntem în faza să îl încheiem, să le ducem la stațiile de transfer și după aceea operatorii de salubritate trebuie încheiat un contract și cu ei pentru a putea ridica din parcări toate aceste containere, toate aceste pubele care urmează să fie puse”, mai spune Nicolae Oprea.

Timișul are, la ora actuală, cea mai vastă rețea de drumuri județene din țară, în lungime de peste 1.300 de kilometri. Pentru întreținerea drumurilor, CJ Timiș a alocat anul acesta aproximativ 25 de milioane de lei. Din acești bani va fi plătită și igienizarea, iar costurile estimate nu vor fi deloc mici, spune Nicolae Oprea.

Sursa: Radio Timişoara


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*