Social

Poliția Locală și DGASPC Timiș, acțiune pentru depistarea cerșetorilor însoțiți de minori, în Piața Mocioni

Poliția Locală și DGASPC Timiș, acțiune pentru depistarea cerșetorilor însoțiți de minori, în Piața Mocioni

Polițiștii locali și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș au desfășurat o acțiune comună pentru depistarea persoanelor care cerșesc însoțite de minori, în zona Bisericii din Piața Mocioni.

În timpul slujbei de duminică, între orele 10:00-12:00, polițiștii locali din Timișoara, alături de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș au acționat pentru depistarea persoanelor care, însoțite de minori, apelează la mila publică în zona Bisericii din Piața Alexandru Mocioni.

În cadrul acțiunii, au fost depistați cinci adulți însoțiți de cinci minori, cel mai mic având vârsta de 1 an. Cei în cauză au fost predați reprezentanților direcției pentru luarea măsurilor de integrare socială. În urma patrulărilor efectuate de polițiștii locali o altă persoană care apela la mila publică a fost depistată în fața Catedralei Mitropolitane.

”Polițiștii locali vor intensifica în perioada următoare acțiunile întreprinse pentru depistarea persoanelor care cerșesc în zonele bisericilor din oraș, cunoscut fiind faptul că de sărbători acestea se aciuiesc în apropierea lăcașurilor de cult pentru a cere bani și de foarte multe ori crează disconfort celor care vin să se roage, devenind chiar agresivi. Timișorenii care observă astfel de situații pot să sesizeze, la rândul lor, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, iar polițiștii locali se vor deplasa pentru a prelua aceste persoane și a le preda serviciilor sociale”, transmit reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*