Social

Timișoreni, nu dați bani cerșetorilor! Vor împânzi orașul dacă îi ”premiați”!

Timișoreni, nu dați bani cerșetorilor! Vor împânzi orașul dacă îi ”premiați”!

Poliția Locală din Timișoara a demarat o acțiune de conștientizare a timișorenilor, cerându-le public să nu dea bani cerșetorilor. Oamenii legii precizează că odată cu încălzirea vremii tot mai mulți cerșetori vor veni spre Timișoara, pentru că știu că în capitala banatului fac bani frumoși.

Polițiștii locali atrag atenția că, odată cu încălzirea vremii, crește numărul persoanelor fără adăpost și al cerșetorilor care se aciuează în diverse locuri din Timișoara, fie în zonele aglomerate unde apelează la mila publică, fie în zonele de parcuri, clădiri părăsite sau chiat pe lângă blocurile de locuințe din cartiere. Mai mult, unii dintre ei devin agresivi și pot reprezenta un real pericol pentru cei din jur.

Din acest motiv, oamenii legii lansează din nou apeluri către timișoreni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel sunt atrași aici din alte zone ale țării, dar și să semnaleze astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori de câte ori observă aceste persoane pentru ca polițiștii locali să se poată deplasa pentru a-i prelua din stradă și pentru a-i preda la centrele sociale.

Deşi ne află la final de sezon rece, de la începutul anului 2018 au fost depistate un număr de 72 de persoane din aceste categorii, numai în cursul zilei de ieri fiind depistați 11 cerșetori și oameni ai străzii în zone precum Piața Victoriei, Piața Libertații, Catedrala Mitropolitană, dar și pe străzile Demetriade, Stelelor și Simion Bărnuțiu.

Deși numărul de astfel de persoane identificat în Timișoara anul trecut a scăzut față de anul anterior, acest fenomen rămâne în atenția polițiștilor locali care acționează zilnic pentru luarea măsurilor legale în cazul acestor categorii. În anul 2015 au fost înregistrați 2.138 cerșetori și oameni ai străzii, în anul 2016 au fost înregistrați 1.071, iar în 2017 au fost înregistrate 931 astfel de persoane.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*