Administrație

Viceprimarul Lațcău va trebui să mai efectueze 14 zile de muncă în folosul comunității

Viceprimarul Lațcău va trebui să mai efectueze 14 zile de muncă în folosul comunității

O bombă politică cu iz penal va fi detonată mâine, când la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara va fi înregistrată oficial o plângere a S.C. Horticultura S.A. Timișoara care, în urma unei anchete interne administrative, a stabilit că Ruben Lațcău, viceprimarul USR Plus al Timișoarei, a trișat cu 14 zile, în perioada mai-iulie 2020, când a efectuat pedeapsa de 80 de ore de muncă în folosul comunității, din Dosarul 8010/P/2018.

Potrivit social democratului Radu Țoancă, consilier municipal, se pare că viceprimarul a păcălit sistemul cu 14 zile, așa cum reiese din declarațiile olografe a trei angajați implicați în acest proces.

“Deși avea de efectuat 40 de zile, a câte 2 ore zilnic, de muncă în folosul comunității la societatea locală de horticultură, Ruben Lațcău a reușit să păcălească sistemul cu 28 de ore – adică 14 zile – așa cum reiese din declarațiile olografe a 3 angajați implicați în acest proces. Dar nu aceste zile restante pot deveni neapărat problema cea mai mare a lui Ruben Lațcău, ci posibilitatea redeschiderii acestui dosar și a condamnării sale. De ce? Pentru că în conformitate cu Legea 253/2013 și a Alineatului 3 din Ordonanța de renunțare a urmăririi penale, era obligat ca în maximum 6 luni de la stabilirea acestei pedepse să se prezinte la sediul societății și să înceapă orele stabilite de procuror. Diferența de timp din 22.10.2019 – data ordonanței – și 26.05.2020 – prima zi pontată la Horticultura – este de 7 luni și 4 zile, ceea ce poate conduce la redeschiderea dosarului și trimiterea lui în instanță!

Nu m-aș fi implicat în acest subiect, dacă nu aș fi aflat că inclusiv fiul directorului Andrei Dragilă a fost sunat de viceprimarul Timișoarei, care a făcut presiuni uriașe asupra managerului Horticultura să își dea demisia din funcție, promițându-i că îl va numi interimar pentru 4 luni! Noi trăim în Timișoara domnule viceprimar și nu în Moscova anilor 1920, în Berlinul anilor 1933 sau în Palermo anilor 2000!”, a precizat consilierul local PSD Timișoara, Radu Țoancă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*