Turism

Peste jumătate din bănățeni își rezervă sejurul de vară cu cel puțin patru luni înainte

Peste jumătate din bănățeni își rezervă sejurul de vară cu cel puțin patru luni înainte

Bănățenii sunt printre cei mai prevăzători turiști români și vor să-și rezolve treburile cât mai din timp, iar aceasta se reflectă și în privința consumului de vacanțe, peste jumătate din ei rezervându-și sejururile de vară cu cel puțin patru luni înainte. În felul acesta, turiștii se asigură că pot găsi hotelurile pe care le preferă în destinații de litoral, și aceasta la prețuri reduse cu până la 40%, potrivit unui studiu pe piața de vest a țării realizat de Christian Tour, cel mai mare touroperator din România. Pentru turiștii din vestul țării, în cele mai multe cazuri, este mai ieftin un sejur pe litoralul turcesc decât unul pe cel românesc, iar din această zonă a țării se ajunge mai repede în Antalya decât la Constanța.

Locuitorii din vestul țării sunt foarte interesați de călătorii, iar alegerea destinației pentru vacanța de vară și găsirea celei mai bune oferte reprezintă o preocupare majoră. Rar vedem bănățeni care să-și caute pe ultima sută de metri un sejur și de aceea ne așteptam ca prezența la Târgul de Turism din Timișoara să fie una foarte bună”, afirmă Iadranka Marin, directorul Christian Tour pe zona Banatului.

Bănățenii care vor vizita în perioada 2-4 martie Târgul de Turism “Vacanța”, oranizat la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, vor găsi o paletă largă de oferte speciale și vor mai prinde marile reduceri din campania de Înscrieri Timpurii a Christian Tour.

Din datele touroperatorului reiese că stațiunea turcă Antalya este destinația preferată de locuitorii din vestul țării pentru petrecerea concediului de vară. Locurile în avioanele Christian Tour care vor zbura începând cu luna iunie pe ruta Timișoara-Antalya sunt foarte solicitate. Cererea de vacanțe este mare și pentru insulele elene către care agenția de turism operează chartere vara aceasta, respectiv Zakynthos și Creta.

Interesul ridicat pentru vacanțele în Turcia se explică prin prețurile mici raportate la calitatea și diversitatea serviciilor. Cu 3-400 de euro, un turist își poate face o vacanță în celebrul regim all inclusive turcesc, la un hotel de patru stele, în preț intrând și transportul cu avionul, precum și transferurile. Pentru turistul din vestul țării, în cele mai multe cazuri, este mai ieftin un sejur pe litoralul turcesc decât unul pe cel românesc, iar din această zonă a țării se ajunge mai repede în Antalya decât la Constanța”, menționează reprezentantul Christian Tour.

La cea de-a cincea ediție a Târgului de Turism “Vacanța”, Christian Tour vine cu oferte speciale atât la pachetele în destinații externe de litoral, cât și pe segmentul circuitelor culturale. Astfel, vizitatorii pot beneficia de reduceri de până la 40% pentru sejururile de vară la pachetele ce includ transport cu avionul (către Antalya, Creta și Zakynthos), precum și la cele care includ transport cu autocarul (către destinații elene precum Riviera Olimpului, Halkidiki, Corfu, Parga, Lefkada și Thassos). În plus, turiștii își pot plăti vacanța în rate, astfel: 25% avans la înscriere, încă 25% până la expirarea perioadei de Early Booking și restul de 50% cu 21 zile înainte de plecare.

Tot în destinații însorite, dar în Spania și Italia, turiștii pot călători prin programul Senior Voyage în stațiunea Costa del Sol și în Sicilia, beneficiind de o reducere de 100 de euro/camera dublă pentru plecări în luna mai. Cei care vor să călătorească într-un circuit cultural în destinații din Europa pot alege din oferta variată adusă de Christian Tour la Târgul din Timișoara, unde vor primi o extra-reducere de 50 de euro pe familie.

Ofertele sunt valabile atât la târg, cât și în sediile Christian Tour din Timișoara, Arad și Deva, precum și pe site-ul www.christiantour.ro.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*