Cultură

Aurelian Temișan și Monica Davidescu revin la Timișoara cu un nou spectacol

Aurelian Temișan și Monica Davidescu revin la Timișoara cu un nou spectacol

O cascadă de situații imprevizibile și încurcături ce stârnesc irepresibil râsul în hohote, de minciuni colorate care-și prind personajele în ițe înnodate cu haz: „Eu te cred, da’… tu mă minți!” este  o o adaptare a piesei bulevardiere “La Menteuse” scrisă de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues, tradusă de Rodica Băitan și regizată de Liviu Lucaci. Prima reprezentație a spectacolului pe scena Operei Naționale Române din Timișoara va avea loc luni, 14 octombrie, de la ora 20.

Situațiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru. Piesa o are în prim-plan pe Jane, o ființă fermecătoare, cu o imaginație înflăcărată dusă spre mitomanie, care reușește să dezlănțuie o cascadă a dezastrelor prin depanarea incompletă a poveștilor, situându-le departe de realitatea simplă. Patrick, băiatul ce o iubește, nu se așteaptă ca realitatea să fie distorsionată și crede tot ce îi împărtășește Jane, încercând apoi grăbit să rezolve probleme ivite, creînd, la rândul său, și mai multe încurcături. În cadru este implicată și familia lui Jane, tatal și sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea, sunt momente când și ei sunt prinși în țesătura minciunilor, iar lucrurile tind către un haos extrem de enervant pentru personaje, dar comic și savuros pentru public.

Din distribuție fac parte Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Anca Dinicu, Cosmin Vîjeu și Alexandra Sălceanu. Premiera absolută a acestei comedii bulevardiere a avut loc în 1 octombrie 1987, în regia lui Rene Clermont, la Teatrul „Petit Marigny” din Paris.

Biletele pentru prima reprezentație la Timișoara a spectacolului costă, în funcție de loc, 80 sau 100 de lei, și se găsesc la Agenția Operei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*