Cultură

Scrisă de-un actor de Oscar și jucată de trei actori români: Fidelitate pe scena Operei timișorene

Scrisă de-un actor de Oscar și jucată de trei actori români: Fidelitate pe scena Operei timișorene

Lorenzo „Chazz” Palminteri este scenarist, regizor, actor și producător american de origine italiană, faimos pentru rolurile sale din filme ca ”Poveste din Bronx” sau ”Suspecți de serviciu” și pentru premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, din filmul ”Împușcături pe Broadway”. După cea mai de succes piesă de teatru a sa, ”Fidelitate”, s-a turnat filmul regizat de Paul Mazursky și prezentat la cel de-al 46-lea festival de film de la Berlin, film în care Chaz Palminteri joacă alături de celebra cântăreață Cher.

Comedia bulevardieră cu o asemenea impresionantă carte de vizită are, pe scena teatrală românească, o versiune actuală, de succes, montată de Dragoș Câmpan și interpretată de Gheorghe Ifrim, Florin Busuioc și Adelaida Zamfira. Spectacolul va fi jucat pe scena Operei Naționale Române din Timișoara duminică, 29 octombrie 2023, de la ora 19:00.

„Fidelitate” este povestea amuzantă a unui cuplu care ””sărbătorește” 20 de ani de căsnicie, cu ”ajutorul” unui asasin. Dator vândut mafiei italiene, Tony e angajat să o ucidă pe Magie, soția geloasă și deprimată care trebuie împiedicată să se sinucidă, ca să poată fi ucisă. Soțul neagă, desigur, orice implicare. Lucurile se complică însă, căci soția și asasinul par să se înțeleagă destul de bine. În cavalcada răsturnărilor de situație, savuros interpretate, spectacolul lasă loc unor profunde reflecții despre înșelătoarea natură umană.

https://www.ticketstore.ro/en/tickets/4331/fidelitate-timisoara-opera-nationala-romana-timisoara-29-octombrie-2023
https://www.bilet.ro/eveniment/fidelitate-timisoara-11871


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*