Eveniment

Furtuna de ieri a provocat daune în Timiș

Furtuna de ieri a provocat daune în Timiș

În contextul avertizării Cod Roșu de vijelie, valabilă în data de 10 iunie, în intervalul orar 17:35 – 18:45 și care a fost prelungită până la ora 20:00, pompierii militari timișeni au acționat pentru evacuarea apei din 6 subsoluri inundate și 10 curți, precum și pentru degajarea a 24 copaci căzuți pe carosabil și alți 2 copaci căzuți pe tronsoane de cale ferată (Lugoj-Boldur și Margina-Holdea).

Cele mai multe sesizări s-au înregistrat în localitățile lugojene (Icțar-Budinți, Boldur, Lugoj, Sârbova) și din împrejurimile Făgetului (Gladna Română, Drăgșinești), dar și în zona Buziașului (Hițiaș).

Având în vedere cele două avertizări de vreme severă imediată (nowcasting), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis două mesaje de avertizare a populației din zonele vizate prin sistemul Ro-Alert, la orele 17:25 și 18:42.

Mesajele RO-ALERT indică informații despre situația de urgență produsă, durata de manifestare, măsurile minimale de protecție, instituția care trimite mesajul de avertizare și, dacă este necesar, unde să vă informați pentru mai multe detalii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*