Sănătate

Noua Maternitate Bega rămâne închisă până în august

Noua Maternitate Bega rămâne închisă până în august

Noua Maternitate Bega încă nu se deschide. Termenul de dare în folosință/operaționalizare a Maternității este de 31 august 2024.

Potrivit managerului Dorel Săndesc, clădirea nu a fost finalizată în totalitate, motiv pentru care în momentul de față se mai efectuează lucrări, fapt care nu a permis mutarea și instalarea echipamentelor medicale. Din acest considerent, activitatea medicală nu se poate desfășura în cadrul clădirii respective, întrucât poate fi afectată grav siguranța pacienților și a actului medical.

Pentru finalizarea în termen a clădirii și recepția conform prevederilor proiectului, la finalul anului trecut, conducerea SCJUPBT, cu acordul Ministerului Sănătății, a făcut demersuri importante pentru finalizarea construcției, predată incomplet de către Consiliul Județean Timiș, pentru a evita compromiterea proiectului și pierderea finanțării. Pentru darea în folosință acestei clădiri sunt necesare și obligatorii conform Legii o serie de avize/aprobări/autorizări ale instituțiilor abilitate (Mediu, ISU, DSP, Ministerul Sănătății, CNCAN). Procedurile pentru obținerea avizelor menționate anterior nu au putut fi demarate, decât după ce Consiliul Județean Timiș a finalizat intabularea clădirii și trecerea acesteia în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, care s-a întâmplat doar în 29.04.2024 Față de cele mai sus menționate, conducerea SCJUPBT se delimitează ferm de orice declarații politice și sub nici o formă nu va accepta punerea în pericol a pacienților și a activității medicale. Vom face tot ce este necesar, obligatoriu și legal pentru ca deschiderea să se facă în condiții de siguranță pentru pacienții nostri”, a explicat dr. Dorel Sandesc, magaerul SCJUT.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*