Sănătate

Sursa infecțiilor cu norovirus de la Colegiul C.D. Loga din Timișoara rămâne necunoscută

Sursa infecțiilor cu norovirus de la Colegiul C.D. Loga din Timișoara rămâne necunoscută

Sursa infecțiilor cu norovirus de la Colegiul C.D. Loga din Timișoara rămâne necunoscută. Analizele de laborator efectuate la București au confirmat că problemele au fost generare de norovirus, dar sursa virusului nu a putut fi identificată.

Reamintim, zeci de elevi și profesori au ajuns la spital cu simptome de greață, dureri abdominale sau diaree. Situația a generat suspendarea cursurilor până la dezinfectarea clădirii. De la începutul acestei săptămâni, elevii s-au întors la școală.

Focarul de la C.D. Loga a fost declarat închis.

Din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezența Norovirusului doar în probele biologice (scaun) recoltate de la pacienții internați, iar probele de apă recoltate din incinta unității de învătământ nu conțin microorganisme patogene. Prin urmare, în conformitate cu metodologia și având în vedere faptul că în ultimă săptămâna nu s-a mai prezentat, la nici o unitate sanitară din județul nostru, nici o persoană cu simptomatologie sau link epidemiologic cu focarul de Norovirus declarat, acesta a fost închis cu sursa neidentificată”, susține purtătorul de cuvânt al DSP Timiș, Cornelia Bubatu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*