Administrație

Prefectul Mihai Ritivoiu: În zona de vest nu sunt motive de îngrijorare pentru refugiații din Ucraina

Prefectul Mihai Ritivoiu: În zona de vest nu sunt motive de îngrijorare pentru refugiații din Ucraina

Prefectul Mihai Ritivoiu a dat asigurări că în zona de vest nu sunt motive de îngrijorare pentru refugiații din Ucraina. Mai multe grupuri de femei și copii din Ucraina au ajuns și în Timișoara.

Prezent astăzi în cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat: „Prima linie de preluare a refugiaților este în est și nord. La sfârșitul acestei săptămâni ne-am confruntat cu câteva sute de refugiați veniți pe filiera comunității ucrainene și a bisericilor. Majoritatea au plecat spre București. Cea mai mare parte sunt refugiați care au un plan, merg la rude în Occident. Noi avem două hoteluri la dispoziție în care putem să îi cazăm. În noaptea de duminică spre luni au ajuns în comuna Șag și i-am cazat. Avem locuri de cazare în hoteluri, internatele unor licee și școli, care nu sunt folosite. Avem și o tabără de corturi gata să fie umflate cu toate facilitățile, sunt și încălzite. Oricând putem să o instalăm, dacă se impune”, a explicat prefectul Mihai Ritivoiu.

Astfel că subprefectul Sorin Ionescu a vizitat refugiații cazați la un hotel din Timișoara. „Am întâlnit o parte dintre ei la unul din hotelurile care și-au oferit disponibilitatea de a veni în sprijinul celor care au fugit din calea războiului. Aceștia au unde să doarmă și să mănânce. Împreună cu deputatul Ivan Marocico – reprezentant al comunității ucrainienilor și cu primarul comunei Șag  Flavius Roșu i-am asigurat de sprijin în ceea ce privește integrarea în comunitatea noastră și pentru a le fi mai ușor le-am oferit informații utile în limba lor maternă”, a precizat Sorin Ionescu, subprefectul județului Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*