Administrație

Victorie în instanță pentru Primăria Timișoara împotriva Sindicatului Liber

Victorie în instanță pentru Primăria Timișoara împotriva Sindicatului Liber

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat astăzi, în primă instanță, procesul intentat de trei angajați prin Sindicatul Liber al Angajaților din Primăria Timișoara, în vederea suspendării dispozițiilor de înființare a comisiei paritare și a comisiei de disciplină a instituției.

Prin aceeași sentință, instanța a respins și cererea Sindicatului, ca Primăria să plătească cheltuieli de judecată.

Comisia paritară și comisia de disciplină au fost înființate la finalul anului trecut, prin dispoziție a primarului, conform prevederilor legale. Cele două comisii au un rol important în buna funcționare a instituției și sunt formate din angajați ai Primăriei Municipiului Timișoara. Comisia paritară contribuie la îmbunătățirea activității și este garantul dialogului social prin prisma atribuțiilor avute. Comisia de disciplină este cea care cercetează abaterile disciplinare ale funcționarilor publici și propune sancționarea disciplinară.

Sindicatul a încercat să impună includerea unor membri în aceste comisii, în ciuda faptului că reprezintă un număr mic de angajați din instituție și nu este reprezentativ.

UPDATE: Dominic Fritz: Instanța a respins astăzi o nouă încercare a Sindicatului domnului Negrei de a bloca buna funcționare a instituției și reformele administrative pe care le-am început.

„De această dată este vorba despre încercarea de a suspenda comisia de disciplină și comisia paritară, pe care le-am înființat la sfârșitul anului trecut. Fără comisie de disciplină niciun angajat nu poate fi sancționat dacă nu își vede de treabă, iar fără comisia paritară nu putem să asigurăm dialogul social necesar în formularea și adoptarea unor acte oficiale.

Timp de 12 ani sindicatul lui Negrei a stat în adormire. 18 modificări ale organigramei, 102 concursuri organizate și 396 de oameni angajați, și pseudo-sindicatul nu a avut nicio obiecție. S-a activat când am început să facem ordine în Primărie și a început misiunea, cel mai probabil stimulat politic din spate, de blocaj instituțional.

În cazul celor două comisii, Sindicatul a încercat să forțeze includerea unor membri, chiar dacă nu este reprezentativ la nivel de instituție. Instanța a respins, astăzi, această tentativă. De altfel, procesul intentat de Sindicat în această speță este susținut de doar trei angajați.

Nu mă voi lăsa intimidat de încercările repetate ale Sindicatului împreună cu o mână de angajați din Primărie, de blocare a modernizării și debirocratizării primăriei. Nimeni nu îmi va îngrădi dreptul la liberă exprimare prin amenințări cu procese, care sunt dovada clară că reformele începute sunt cele corecte.

Chiar mă bucură să pot spune, și în fața judecătorilor, ce s-a întâmplat ani de-a rândul, în Primărie.

Un semnal bun în tot acest conflict este că din ce în ce mai mulți angajați vin alături de noi. Nici pe ei nu-i impresionează nici dl Negrei și nici foștii șefi care acționau în disprețul legii,  în administrația anterioară, fără consecințe”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*