Administrație

Primarul Fritz: „Toate fondurile pe care le-am tăiat sunt de la capitolul funcționare”

Primarul Fritz: „Toate fondurile pe care le-am tăiat sunt de la capitolul funcționare”
Adora Beauty

Bugetul de funcționare al Primăriei Timișoara a fost tăiat drastic, anunță primarul Dominic Fritz.

Motivul: eliberarea unor resurse financiare pentru a suporta creșterea prețului la gaz.

„Toate fondurile pe care le-am tăiat sunt de la capitolul funcționare. Nu am luat niciun leu din capitolul de investiții și sper, cu toată puterea mea, să nu fim nevoiți să o facem.
Am tăiat 3 milioane de lei din fondul de salarii. Am mutat un excedent de 3,7 milioane de lei, rezultat de refuzul la plată a serviciilor neefectuate de salubrizare. La fel și în cazul întreținerii spațiilor verzi: 2 milioane de lei. Am mai mutat spre căldura și apa caldă în oraș 1,5 milioane de lei de la iluminat public, fonduri necheltuite, și întreg fondul de rezervă de 2,5 milioane de lei.

Încă de la primele semne ale acestei crize a prețului la gaz am spus mereu că nu există o singură soluție. Că susținerea costului la gigacalorie în fața acestei explozii a prețurilor, trebuie să vină din trei surse: de la bugetul local, de la consumatori și de la Guvern.

Bugetul local a dat, în acest an, tot ceea ce putea să dea spre Colterm, 153 de milioane de lei, doar pentru facturi curente. Acestei sume uriașe se adaugă alocarea primită de la Consiliul Județean în valoare de 1,2 milioane de lei.

Eforturile timișorenilor și ale bugetului local nu vor fi suficiente pentru a trece cu bine această iarnă. De aceea, așteptăm ca Guvernul să materializeze promisiunile făcute la începutul acestei săptămâni și să aloce bani de la Fondul de Rezervă pentru a putea asigura furnizarea căldurii și a apei calde pe întreaga durată a iernii, în spitale, școli și gospodării”, a spus Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*