Administrație

A fost prezentat un autobuz electric asemănător cu cele care vor circula pe străzile Timișoarei. FOTO

A fost prezentat un autobuz electric asemănător cu cele care vor circula pe străzile Timișoarei. FOTO

Astăzi, de la ora 11, în parcarea pentru autocare de lângă Parcul Central, vizavi de Catedrala Mitropolitană, reprezentanții firmei Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S, care a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), prin care se achiziționează 44 de autobuze electrice pentru Timișoara, au prezentat modelul de autobuz electric, varianta de 12 metri.

Reprezentanții firmei au avut discuții cu cei ai primăriei pentru stabilirea unor specificații referitoare la fabricarea modelului de 18 metri pentru Timișoara.

„Modelul pe care îl vedem aici nu este modelul care va circula pe străzile Timișoara, este un autobuz cu titlu de prezentare. Cel pe care noi îl vom achiziționa va avea o lungime mai mare, de 18 metri, va fi un autobuz articulat. Timișoara va avea noile autobuze anul viitor, în iunie-iulie, când producătorul estimează că va livra noul autobuz. Spre deosebire de tramvaie, acest autobuz are omologare europeană pentru circulație în Uniunea Europeană, deci procesul de omologare va fi mai ușor decât cel prin care trecem acum cu tramvaiele de la Bozankaya. Cu cele 44 de noi autobuze vom putea suplimenta dimineața și după-masa, să nu mai fie situații în care oamenii așteaptă și jumătate de oră autobuzul. Anul viitor, municipalitatea intenționează să demareze un studiu pentru achiziția de noi troleibuze. Autobuzele vor veni etapizat, în funcție de fluxul de producție”, a declarat, miercuri, viceprimarul Ruben Lațcău.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*