Administrație

Aproape 30 de km de covor asfaltic nou sau reciclat, turnat pe drumurile județene în această vară. Lucrările de întreținere continuă pe încă 16 km

Aproape 30 de km de covor asfaltic nou sau reciclat, turnat pe drumurile județene în această vară. Lucrările de întreținere continuă pe încă 16 km
Adora Beauty

În cadrul programului anual de întreținere a drumurilor județene, Consiliul Județean a turnat, în această vară, covoare asfaltice pe o lungime de peste 18 de km.

În cazul a altor 1kilometri a fost utilizată tehnologia de reciclare în situ. Această metodă constă în utilizarea materialului rezultat din frezarea straturilor superioare ale structurii rutiere existente, degradate, prin adăugarea de liant specific structurii rutiere. Lucrările de întreținere vor continua, conform contractelor semnate, și în perioada următoare, pe noi sectoare de drum. În plan se află și o creștere a sumelor alocate, în cadrul unei rectificări bugetare.

Suma disponibilă pentru covoare asfaltice se ridică la o valoare de șapte milioane lei, lucrările fiind deja finalizate pe următoarele sectoare:

DJ 588, în zona Gătaia, pe o lungime 4 km;

DJ 594B, de la DN6 la Bulgăruș, cât și în Lenauheim, 4.5 km;

DJ 692, între Sânandrei și Carani, cât și în Variaș, 5 km;

DJ 684, Românești – Tomești, 4.6 km.

Sumele alocate pentru reciclări în situ în acest an se ridică la aproape nouă milioane lei. Până în prezent, au fost efectuate lucrări pe:

DJ 594, Bulgăruș Lenauheim, 3.7 km (urmează marcajele rutiere);

DJ 592B, Nițchidorf 1 km, Chevereșu Mare 1 km;

DJ 592A, Sacoșu Turcesc Otvești, 2.8 km; Berini Tormac, 1.7 km (mai sunt necesare mici lucrări + marcaje rutiere).

În perioada următoare, vor intra în lucru noi sectoare de drum, pe o lungime de 16 km, fie pe covoare asfaltice noi sau reciclări, după cum urmează:

– DJ 692A,

Sânandrei – DN69, 2.55 km (s-a demarat deja frezarea);

Dudeștii Noi – Sânandrei, 1.3 km, plus încă 0.2 km spre Becicherecu Mic;

– DJ 588,  Șemlacu Mare – CF, 1.5 km;

– DJ 684, DN 68A (Coșava) – Românești, 5.2 km;

– DJ 681, Gladna Română Zolt, 2.1 km;

– DJ 609B, Balinț Bodo, 2 km;

– DJ 592D, Racovița Hitiaș (DJ 572), 1.5 km.

Covoarele asfaltice și reciclările în situ sunt soluții mult mai bune decât plombările, aplicându-le acolo unde problemele cu suprafața de rulare sunt prea mari pentru intervenții punctuale. Programul anual de întreținere este deosebit de important, întrucât ne permite să intervenim rapid, la costuri reduse. Investim în acest an 16 milioane lei în aceste două activități, având semnate patru contracte, cu firme diferite, câte două pentru vestul și estul județului. La rectificarea bugetară, ne dorim mărirea bugetului, întrucât infrastructura este prioritară pentru noi”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Trebuie menționat că lucrările din cadrul programului de întreținere diferă de cele derulate în cadrul planului de investiții, unde CJ Timiș are de asemenea mai multe drumuri județene în curs de modernizare.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*