Social

11 iulie- Ziua Inspecției Muncii din România

11 iulie- Ziua Inspecției Muncii din România

Ziua INSPECȚIEI MUNCII, 11 IULIE, a fost instituită prin Legea nr. 337 din 2018 privind STATUTUL INSPECTORULUI DE MUNCĂ.

INSPECȚIA MUNCII și INSPECTORATELE TERITORIALE DE MUNCĂ au ca principal scop urmărirea îndeplinirii de către angajatori a obligațiilor legale în domeniile relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă și al supravegherii pieței produselor, precum și a celor referitoare la condițiile de muncă, apărarea vieții, integrității corporale și sănătății salariaților în desfășurarea activității.

INSPECȚIA MUNCII și INSPECTORATELE TERITORIALE DE MUNCĂ sunt preocupate în permanență de informarea, consilierea și conștientizarea dar și atenționarea atât a angajatorilor cât și a angajaților cu privire la importanța cunoașterii și respectării legislației din domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

“La 22 de ani de la înființarea INSPECȚIEI MUNCII, ne confruntăm cu o mare provocare, infecția cu virusul SARS-COV 2 care a afectat societatea și piața muncii din punct de vedere al sănătății, economic și social.

Prin acțiunile de informare și control intreprinse de către INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA TIMIȘ, conștientizăm angajatorii și lucrătorii asupra necesității respectării reglementărilor adoptate pentru prevenirea și reducerea îmbolnăvirilor.

CONDUCEREA INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ TIMIȘ, precum și TOȚI INSPECTORII DE MUNCĂ acționează prin toate formele și metodele specifice pentru informarea și conștientizarea tuturor angajatorilor și angajaților din județul Timiș de a respecta întocmai normele de securitate și sănătate în muncă şi, în mod deosebit, pentru prevenirea contaminării şi îmbolnăvirii angajaţilor cu virusul SARS-COV 2.

COLECTIVUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCA TIMIȘ are ca obiectiv principal menținerea și creșterea nivelului înalt de încredere în rândul angajatorilor și angajaților, răspunderea și receptivitatea la sesizărilangajaților, acestea fiind soluționate cu celeritate”, a transmis Pavel Kașai, directorul ITM Timiș.

                       

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*