Administrație

Ruben Lațcău: „Primul tramvai nou ajunge săptămâna asta în Timișoara pentru omologare”

Ruben Lațcău: „Primul tramvai nou ajunge săptămâna asta în Timișoara pentru omologare”

Primul tramvai nou ajunge săptămâna asta în Timișoara pentru omologare.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Ruben Lațcău. “După aproape jumătate de secol vom vedea un tramvai în Timișoara care a fost proaspăt scos de pe linia de producție și nu cumpărat la mâna a două. Ultimul tramvai “nou” este din anii 70’. Din acest motiv, el va fi testat pe șinele din oraș pentru următoarele 1-2 luni. Tramvaiul deja a trecut printr-o serie mai lungă de teste în mai multe laboratoare specializate din Europa pentru omologare”, a afirmat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Acesta va circula pe Linia 1. După el vor mai urma încă 20 de vehicule, fiecare având: Lungimea de 32 de metri; Capacitatea totală de 295 de pasageri (66 pe scaune + 229 în picioare); Costul de 11,5 mil. lei cu TVA inclus, finanțare în proporție de 80% din fonduri europene.

Modernizarea presupune totuși mai mult decât achiziționarea de vehicule noi.

Pentru ca să asigurăm predictibilitatea transportului public vom avea nevoie de mai mult decât de tramvaie noi:

Lunile trecute am început reabilitarea Liniei 5 de pe Calea Bogdăneștilor și în următorii ani veți vedea derulându-se lucrări pentru încă alte două linii;

Vom avea nevoie de o monitorizare eficientă prin GPS și de o avansare în zona de Smart City, pentru ca oamenii să poată ști când vine cu exactitate autobusul sau tramvaiul și să își poată plănui din timp plecările;

Și pentru ca estimările pentru timpi să fie corecte și să nu ne trezim cu întârzieri regulate, vom avea nevoie de benzi dedicate pentru mijloacele de transport, pentru care pregătim în acest moment un proiect pilot”, a mai spus Lațcău. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*