Administrație

Peste 66 milioane de lei în plus pentru Timiș, prevăzute în bugetul național

Peste 66 milioane de lei în plus pentru Timiș, prevăzute în bugetul național

Primăriile din Timiș vor primi în plus de la bugetul de stat, față de sumele anunțate inițial. Este vorba despre peste 66 de milioane lei din cotele defalcate din TVA.

Anunțul a fost făcut azi de senatorul PNL Timiș, Alina Gorghiu,  în cadrul unei conferințe de presă online. “Partidul Național Liberal va susține astăzi o mie la sută, ca sa fie limpede și pentru cei din PSD, bugetul în formă prezentată de premierul Cîțu, chiar dacă vom avea dezbateri cu un circ probabil fără precedent, așa cum ne-au obișnuit colegii din opoziție. (…) Vom vedea în ce măsură va dori PSD să întârzie printr-un atac la Curtea Constituțională acest buget care are investiții fără precedent. Vorbim de 62 miliarde lei alocate investițiilor, 5,5 la sută din PIB și menționez această cifră pentru că am reușit printr-un dialog extrem de eficient cu premierul Florin Cîțu să obținem cifre importante suplimentare pentru bugetul alocat Timișului. Vorbim despre un amendament pe care l-am făcut împreună cu dânsul la bugetul de stat, care presupune ca 18 milioane lei să mearga suplimentar în proiecte de investiții din Timiș, pe lângă sumele pe care domnul președinte Nica le-a menționat. Chiar dacă domnul Ciolacu ne povestea acum 20 minute că va face plângere penală pentru banii suplimentari alocați de la bugetul de stat pentru diferite județe.Vă mărturisesc că n-am niciun fel de emoție. (…) Dar, dat fiind faptul că banii vin pentru Timiș ca urmare a demersurilor făcute de un senator de Timiș împreună cu președintele Consiliului Județean Timiș l-au făcut la Guvern, pentru mine e o bucurie acest lucru. Bugetul nu este despre cine strigă mai mult, nici despre cine adună cu miile de la primari mai multe amendamente, ci despre sume pe care le obțin în realitate ca oameni care vor binele pentru județul Timiș”, a explicat Alina Gorghiu, senator PNL Timiș.

La rândul său, președintele CJT, Alin Nica, a susținut că sunt câteva dintre proiectele județului Timiș care vor beneficia de bani de la Guvern. “De exemplu finanațarea lucrărilor de execuție la obiectivul Centru de recuperare pentru copii cu dizabilități Speranța – 2 milioane lei sau proiectul Bazin de înot în orașul Jimbolia – 9 milioane lei. Sunt două proiecte ale CJT cu impact major în județul nostru. De asemenea Timișul a mai primit finanțare la amendamentele le buget pentru modernizarea și extinderea la patru benzi a străzii Mareșal Constantin Prezan până la Venus 18 milioane lei și pentru modernizarea străzii Grigore Alexandrescu transon Calea Torontalului – Calea Aradului 6 milioane lei”,  a explicat șeful CJ Timiș, Alin Nica.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*