Social

Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!” continuă

Campania „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!” continuă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş desfășoară, în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021, Campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri ia vieți”.

Scopul campaniei este informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente. Conceptul constă în realizarea și distribuirea în mediul TV și online a unor materiale video sugestive, care prezintă într-un mod simbolic efectele electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune asupra a trei machete ale unor imagini reprezentative pentru rețelele de socializare, respectiv trei iconițe tip smiley face.

Miercuri, polițiștii Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității-I.P.J Timiș, în colaborare cu cei din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara, au derulat o acțiune de informare a călătorilor în Gara de Nord din Timișoara, în scopul conștientizării riscurilor la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectă regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.

Este important de știut că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă aceasta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

Conștientizarea pericolului salvează vieți.

Clipul campaniei:  https://youtu.be/arvB7yU-XEM

https://www.youtube.com/watch?v=yfDvzYiWSOI&feature=youtu.be 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*