Eveniment

Peste 500 de timișeni, amedați de Sf. Andrei și Ziua Națională pentru că nu purtau mască

Peste 500 de timișeni, amedați de Sf. Andrei și Ziua Națională pentru că nu purtau mască

În ultimele două zile, peste 600 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în ultimele 48 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 666 de forţe de ordine, fiind verificate 273 de societăți comerciale, precum şi 158 de mijloace de transport persoane, dintre care 98 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 6.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 609 amenzi în valoare totală de 141.000 de lei. Dintre acestea, 509 sancțiuni contravenționale în valoare de 116.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 57 de sancțiuni în valoare de 8.900 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 24 de sancțiuni în valoare de 12.000 pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdictii/restricții.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*