Administrație

De azi, începe deratizarea pe domeniul public din Timișoara

De azi, începe deratizarea pe domeniul public din Timișoara

O firmă din Ploiești, care are contract cu municipalitatea, va face deratizare în mai multe locuri din Timișoara, în perioada 17-30 noiembrie. Produsul folosit este Deration Pellet, având substanță activă Bromadiolone pentru combaterea rozătoarelor. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate  (pesticide non-agricole), Tip 14 (Rodendicide), sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat și dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, reprezentanții municipalității fac apel la timișoreni să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a rozătoarelor.

Potrivit HCL nr. 371/2007 modificată şi completată, cap. VI, Reglementări privind combaterea vectorilor – rozătoare, insecte, dăunători – pe raza Municipiului Timişoara, art. 24: „constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

  1. a) neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;
  2. b) neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) etc;
  3. c) neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității va fi prelungită.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*