Sănătate

A fost lansat primul test de detectare simultană a virusurilor care declanșază gripa și COVID-19

A fost lansat primul test de detectare simultană a virusurilor care declanșază gripa și COVID-19

În România a fost lansat primul test care permite detectarea simultană a virusurilor responsabile de declanşarea COVID-19 şi gripei sezoniere.

Testul îi ajută pe medici să pună un diagnostic rapid şi corect atunci când simptomele celor două boli nu le oferă suficiente informaţii în acest sens.

Reprezentanţii laboratorului de analize medicale spun că testul Real Time PCR Multiplex permite detectarea simultană şi diferenţierea virusurilor care determină boli respiratorii. Specialiştii susţin că asemănarea manifestărilor clinice din infecţiile virale face ca diagnosticarea exclusiv pe baza simptomelor clinice să fie dificilă. Testarea Real Time PCR Multiplex depistează dacă pacientul este pozitiv la una dintre categoriile de virusuri implicate cel mai frecvent în apariţia infecţiilor respiratorii din sezonul rece, oferind medicilor informaţii cheie pentru un diagnostic corect şi rapid în vederea administrării celui mai potrivit tratament.

Probele sunt recoltate de la nivel nazofaringian, iar rezultatele vor fi raportate autorităţilor conform legislaţiei în vigoare pentru cele două patologii: gripă şi COVID-19. Recoltarea probelor poate fi realizată în prezent în 32 de centre din reţeaua naţională a companiei, amplasate în 25 de oraşe, preţul acestui test fiind de 375 de lei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*