Politic

Adrian Orza anunță: “Nu mai candidez! Unele partide negociază funcţii exact cu cei pe care pretind că ar dori să îi schimbe”

Adrian Orza anunță: “Nu mai candidez! Unele partide negociază funcţii exact cu cei pe care pretind că ar dori să îi schimbe”

Anunț șoc în această seară! Independentul Adrian Orza se retrage din cursa electorală pentru Primăria Timișoara.

Acesta motivează că partidele rămân încorsetate în calcule politice legate de propriul electorat și interese de grup. În plus, susține că unele partide negociază functii exact cu cei pe care pretind că ar dori să îi schimbe.

Anunțul a fost făcut sâmbătă seara pe rețeaua de socializare.

Mi-am dorit o coaliție închegată administrativ, care să determine o schimbare în viața Timișoarei. O etichetez “coaliție administrativă” cu argumentul că, nu doar pentru mine, dar și pentru tot mai mulți cetățeni, doctrinele politice pălesc în fața rânduielii administrației publice locale. Oamenii își doresc o administrație flexibilă, dar profund serioasă. Administrația nu se poate construi cu lozinci, cu mesaje populiste generate de amatori. Nici cu povești inventate. Avem destule! Prin urmare, am salutat, la un moment dat, intenția unor lideri locali de a fi luat în considerare această dezbatere: Administrație sau politică. Liderii partidelor din opoziție, din Timișoara, dar chiar și unii din rândul celor aflați la putere, afirmă, în discuții publice sau private, nevoia unei transformări profunde la Timișoara.
De aceea, fiind singurul ales ca independent, am considerat că am o obligație morală, susținut fiind de mai multi lideri de opinie locali, să ma implic și să ajut la crearea unei coaliții administrative pentru alegerile locale. Știam că nu va fi ușor. Din păcate, partidele rămân încorsetate în calcule politice legate de propriul electorat, și interese de grup. Sunt dificil de adus laolaltă pentru un scop comun. Fără a fi o acuză, e constatarea felului în care se face de fapt politică. Deși clamează necesitatea schimbării administrației, acționează contrar. Unele partide negociază funcții exact cu cei pe care pretind că ar dori să îi schimbe.
Tocmai de aceea, demersul meu s-a lovit de vechile realități politice.
Intenția de a candida la Primăria Timișoara, anunțată în urmă cu o vreme, se oprește aici”, a explicat Adrian Orza.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*