Administrație

Care sunt beneficiile colectării separate a deșeurilor

Care sunt beneficiile colectării separate a deșeurilor

Colectarea separată este una dintre etapele reciclării și procesarea unora din componentele deșeurilor, în vederea transformării lor în produse utile. Aproape toate materialele care intră în compoziția deșeurilor: hârtia, sticla, ambalajele din plastic, cutiile metalice pot face obiectul unui proces de reciclare.

Cel mai mare beneficiu al reciclării înseamnă, fără îndoială, conservarea energiei și a resurselor naturale pentru că în procesele de fabricație se vor utiliza materialele rezultate din reciclare. Obiectivele colectării separate a deșeurilor sunt: reducerea cantității de deșeuri depozitate, implicarea comunității în sortarea deșeurilor, informarea și conștientizarea cetățenilor asupra beneficiilor colectării separate.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș urmărește implementarea și conștientizarea populației privind sistemul de colectare separată.

Avantajele colectării separate: conservarea resurselor naturale și economisirea energiei, resurse (apă, mâncare) mai curate și nepoluate, menținerea unui mediu mai curat, creșterea calității vieții, dezvoltarea durabilă a societății.

Beneficiile colectării separate: diminuarea costurilor, evitarea penalităților, conservarea resurselor naturale, recuperarea materialelor reciclabile și transformarea acestora în materii prime, reducerea numărului de agenți poluanți în aer, apă și sol, reducerea cantității de deșeuri depozitate la depozit.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*