Turism

Lacul Ghioroc, stațiune turistică de interes local

Lacul Ghioroc, stațiune turistică de interes local

Litoralul Vestului, așa cum este denumit lacul Ghioroc din județul Arad, devine, oficial, stațiune turistică de interes local.

O comisie a Ministerului Turismului a fost pe teren și a anunțat că „procedura de verificare este completă și se propune introducerea în proiectul de Hotărâre de Guvern pentru declararea ca stațiune turistică de interes local”.

Comuna Ghioroc a primit punctajul maxim, 220 de puncte, spune primarul Corneliu Popi Morodan. Acesta a amintit că membrii comisiei au spus că este cea mai bună stațiune pe care au avizat-o și că o vor da exemplu și la celelalte localități care au depus dosare pentru transformarea în stațiune.

În colaborare cu Primăria comunei Ghioroc, încă din anul 2016, conducerea Consiliului Judeţean Arad a început demersurile pentru punerea în evidenţă a acestei zonei, respectiv pentru declararea comunei Ghioroc ca staţiune de interes local.

„Obținerea titlului de stațiune de interes local reprezintă cea mai importantă investiție a Consiliului Județean în turismul arădean! La preluarea mandatului, am sesizat faptul că Aradul are nevoie de o atracţie turistică, un loc unde arădenii, dar şi locuitorii din vestul ţării să poată să-şi petreacă zilele de vară într-o atmosferă relaxantă! Am purtat discuţii cu primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan şi am decis să facem echipă pentru a transforma Ghiorocul în staţiune de interes local. A fost un efort de aproape patru ani, şi iată că avem rezultatele aşteptate! Ghioroc devine stațiune de interes local, un punct de atracție majoră pentru turiștii din vestul țării. Consiliul Județean Arad a alocat anual sume pentru investiții: în 2017, suma de 810.000 de lei pentru amenajarea Lacului Ghioroc şi începerea realizării documentaţiei pentru declararea comunei Ghioroc să staţiune turistică de interes local, respectiv 400.000 de lei pentru amenajarea parcării de lângă lacul de agrement”, spune preșdintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În 2018 au fost alocați 400.000 de lei pentru extinderii parcării. În 2019, cu sprijinul Consiliului Județean Arad, s-au mai construit 5 căbănuțe în camping, valoarea investiţiei fiind de 200.000 de lei. în anul 2020 CJA a alocat suma de 350.000 de lei pentru a se construi încă 320 de locuri de parcare.

Aproximativ 130.000 de turiști au ajuns, în anul 2019, la Ghioroc și tendința este de creștere cu 15% în fiecare an! Investițiile făcute în ultimii ani și Festivalul Ghioroc Summer Fest, care se bucură de o apreciere foarte mare mai ales din partea tinerilor, fiind votat în ultimii trei ani ca cel mai popular festival din județul Arad, au fost decisive pentru creşterea înregistrată.

Lacul Ghioroc are o suprafaţă de peste 10 hectare şi o adâncime maximă de aproximativ 15 metri, însă în zona plajei sunt instalate balize de delimitare a locului în care scăldatul este posibil fără risc de înec.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*