Eveniment

Poliţiştii de la Rutieră au dat aproape 400 de amenzi în ultimele 4 zile

Poliţiştii de la Rutieră au dat aproape 400 de amenzi în ultimele 4 zile
Adora Beauty

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 206 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

În perioada 15-18 iunie, poliţiştii rutieri au întocmit 10 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi au aplicat 388 de sancţiuni contravenţionale, 206 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 40  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 49 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Poliţia Rutieră reaminteşte că în cursul acestei săptămâni au fost înregistrate două accidente mortale, unul grav si 10 ușoare, soldate cu trei persoane decedate, o persoană rănită grav și 15 rănite ușor. Fapt pentru care, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo și trafic reprezintă un factor principal generator de accidente rutiere.

Câteva clipe de neatenție, viteza și alcoolul aduc numai momente nefericite.  În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile în vederea prevenirii evenimentelor rutiere negative. Aveți grija de dumneavoastră pentru că viața are prioritate!

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*