Administrație

Elevii Liceului Lenau si-au exprimat nemulțumirile legate de condițiile în care se desfășoară procesul educațional

Elevii Liceului Lenau si-au exprimat nemulțumirile legate de condițiile în care se desfășoară procesul educațional

Vineri, Oana Crișan și Andrei Țoancă, reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” au participat la ședința Consiliului Local, pentru a-și exprima nemulțumirile legate de condițiile în care se desfășoară procesul educațional în instituția de învățământ.

Aflat în reabilitare, liceul este acoperit cu o plasă de protecție, elevii neavând acces la lumina naturală necesară studiului. De asemenea, elevilor majori li s-a interzis părăsirea școlii în timpul pauzelor din cauza pericolelor generate de activitățile de pe șantier. Ei sunt nevoiți să își petreacă timpul dintre orele de curs într-o „pseudo-curte interioară”, mult prea mică pentru numărul mare de elevi înscriși la liceul cu predare în limba germană.

Elevii reprezentanți au mai menționat în cadrul ședinței faptul că „o altă problemă este legată de condițiile improprii în care învață elevii din clasele I-IV, situația fiind generată de starea precară a clădirii în care se desfășoară cursurile”. Fațada fostului Colegiu Tehnic „Ion Mincu” necesită și ea reparații, reprezentând o posibilă cauză a accidentelor în viitor. 

Consiliul Județean al Elevilor Timiș felicită curajul Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” și, totodată, ne ridicăm din bancă alături de ei în lupta pentru un mediu educațional corespunzător nevoilor noastre, beneficiari direcți ai educației.

Consiliul Local al Municipiului Timișoara trebuie, în acest sens, să asculte și să rezolve problemele școlarilor, aceștia fiind cei mai afectați de lucrările ce se desfășoară în colaborare cu Primăria orașului, viitoare Capitală Culturală Europeană.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*