Politic

Dobra dă vina pe Iohannis pentru amânarea rezidenţiatului

Dobra dă vina pe Iohannis pentru amânarea rezidenţiatului

Concursul național de intrare în Rezidențiat se amână pentru data de 8 decembrie 2019. Conform Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, Ministerul Sănătății organizează concursul național pentru admiterea în rezidențiat pe locuri și pe posturi, în sesiune unică, în trimestrul IV al fiecărui an, iar conform calendarului stabilit anul trecut, în data de 17 noiembrie 2019 trebuia să se desfășoare sesiunea din anul acesta.

Ministerul Sănătății organizează această admitere în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei naționale care presupune elaborarea a 7 ordine de ministru, 3 dintre acestea fiind comune Ms si MEC.

„900 de absolvenți ai UMFT riscă să nu dea examenul de rezidențiat anul acesta și asta pentru că președintele Klaus Iohannis refuză să numească un ministru interimar al Educației. Pentru ca examenul să se poată desfășura, metodologia de organizare, comisiile de specialitate și numărul de locuri/posturi trebuie aprobate prin ordin comun al Ministrului Sănătății și Educației, iar fără un ministru al Educației, acest ordin nu poate fi semnat. Guvernul a găsit totuși o soluție de compromis și a amânat examenul pentru data de 8 decembrie. Îmi exprim convingerea că dincolo de interesele politice se va găsi înțelepciunea pentru ca viitorul tinerilor să nu fie afectat”, a transmis, vineri, liderul PSD Timiş, Călin Dobra.

Un comentariu

  1. DNA sa te ia

    Dobra ne dovedește din nou, că ori n-are creier ori e un ipocrit slugarnic a lui Dancila.
    Adică șefa lui fuge de parlament ca dracu de tămâie, deși CC a cerut clar ca Guvernul să meargă în Parlament ptr validarea noilor ministri, iar el da vina pe Johanis.
    Dobra e un mediocru profesional și parvenit politic , produs tipic post regimului comunist, aciuit la PSD și Colegii (Mediocrilor) cu diploma de Apărare națională ..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*