Utile

Ce recomandă ISU pentru prevenirea incendiilor la biserici cu prilejul sărbătorilor de Paşte

Ce recomandă ISU pentru prevenirea incendiilor la biserici cu prilejul sărbătorilor de Paşte

Pentru că ne aflăm în pragul Sfintelor Sărbători de Paște, pentru siguranța dumneavoastră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență vă recomandă să respectați următoarele reguli de apărare împotriva incendiilor.

Pompierii recomandă desfăşurarea, cu prioritate, a slujbelor religioase în exteriorul bisericilor, iar în situaţia în care acestea se organizează în interior, respectați limitările impuse, astfel încât să nu se supraaglomereze lăcaşul de cult.

În situaţia desfăşurării slujbelor religioase în interiorul lăcaşurilor de cult, asigurați menţinerea în poziţie deschisă a uşilor de acces/evacuare în/din biserică şi se vor îndepărta covoarele/mochetele şi mobilierul (scaune, bănci) din zona centrală a bisericilor, care nu sunt fixate ferm de pardoseală, cu excepţia celor folosite de ierarhi în cadrul slujbelor religioase.

Acordați o atenție deosebită dacă participați la slujbele religioase organizate în bisericile din lemn, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici, au căile de evacuare insuficiente şi prezintă un risc foarte mare de incendiu.

Evitați participarea la slujbele religioase în interiorul obiectivelor aflate în curs de restaurare/renovare sau în care sunt amplasate schele.

Preoţii vor instrui participanţii la slujbe asupra necesităţii evacuării în ordine a lăcaşului de cult în cazul producerii unui incendiu.

Parcarea autovehiculelor în vecinătatea bisericilor şi a mănăstirilor se va face astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenţiea autospecialelor pompierilor sau să fie împiedicat accesul.

Participanţilor la slujbele religioase, le recomandăm să păstreze lumânările aprinse la distanţă de haine, păr, mobilier sau alte obiecte de cult din materiale combustibile din interiorul bisericii şi, de asemenea, recomandăm evitarea deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule (autoturisme, autocare, microbuze).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*