Social

DSV Timiş a început controalele înaintea sărbătorilor pascale

DSV Timiş a început controalele înaintea sărbătorilor pascale

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş verifică modul în care operatorii din sectorul alimentar transportă, ambalează, depozitează şi comercializează ouăle provenite din import.

Controale se desfăşoară atât în trafic, cât și la vânzarea produselor, dar şi în fermele locale, precizează directorul DSVSA Timiş, Cristina Popa.

“Inspectorii din cadrul DSVSA Timiș împreună cu reprezentanții IPJ au participat la controale în supermarketuri, în centrele de ambalare ouă pentru verificarea ouălor din import. În continuare, se vor verifica toate fermele de găini ouătoare din județul Timiș, toate centrele de ambalare care nu au avut de-a face cu ouăle din import, în piețe, în depozite, în toate obiectivele în care se comercializează sau se depozitează ouă. Nu s-au constatat nereguli până acest moment, dar în continuare vom îndeaproape toate obiectivele de depozitare și comercializare de ouă”, a spus Cristina Popa la Radio Timişoara.

Dacă în urma controalelor se constată că ouăle din import nu îndeplinesc normele în vigoare pentru vânzare, DSVSA Timiş va lua măsuri în consecinţă, inclusiv retragerea acestora de pe piaţă, în conformitate cu legislaţia naţională a mai precizat, directorul DSVSA Timiş, Cristina Popa.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*