Social

Nereguli descoperite în mai multe restaurante din centrul Timișoarei

Nereguli descoperite în mai multe restaurante din centrul Timișoarei

Situație revoltătoare! Produse din carne sau ouă expirate, unele chiar de peste un an de zile, asta au găsit inspectorii OPC Timiș în urma verificărilor la mai multe restaurante din centrul Timișoarei.

Controalele au avut loc în ultimele două săptămâni. Potrivit șefului Comisariatului Regional Protecția Consumatorilor Timiș, Claudiu Șușanu, șapte restaurante au fost nevoite să-și suspende activitatea temporar pentru că puneau în pericol securitatea și siguranța consumatorilor.

În plus, în bucătăria unui restaurant inspectorii OPC au găsit 100 kilograme de produse alimentare neconforme. Inspectorii au descoperit și pește crud lăsat de trei ore la temperaturi de peste 25 de grade Celsius. În majoritatea cazurilor, ouăle erau introduse în bucătării fără a fi dezinfectate, iar într-o unitate, inspectorii au găsit produse alimentare depozitate în găleți de vopsea.

Pe lângă aceste aspecte, pare a fi necunoscută procedura legală care prevede etichetarea, depozitarea și fluxul de producție, pentru că în majoritatea cazurilor nu am găsit probe alimentare. Au fost numeroase produse care nu aveau elemente de identificare. Discutăm despre produse care au fost preparate, probabil și servite și ulterior congelate pentru a fi servite din nou unor clienți, cât și aspecte care țin de siguranța efectivă a lucrătorilor din spațiul alimentar. Nu într-un singur caz tencuiala cădea, nu exista gresie, faianță, fire atârnate deasupra angajaților sau se fuma efectiv în blocul alimentar, în bancul de lucru”, a mai explicat  Claudiu Șușanu.

Cele șapte restaurante din Timișoara au fost sancționate cu amenzi în valoare de 50.000 lei. Cinci dintre localuri au remediat problemele, astfel că au fost redeschise, iar celelalte două sunt în curs de finalizare a procedurilor.

Controalele vor continua și în perioada următoare.

VIDEO aici:  https://www.facebook.com/sorinclaudiu.susanu/videos/1071408179733393/

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*