Educație

Elevii de clasa a opta au început Simularea pentru Evaluarea Naţională

Elevii de clasa a opta au început Simularea pentru Evaluarea Naţională

Simularea pentru Evaluarea Naţională 2019 începe luni cu proba de limba română. Aceasta se va desfăşura în perioada 11 – 13 martie, iar la examen vor participa elevii de clasa a VIII-a, care în vară susțin evaluarea națională, şi, în premieră, elevii de clasa a VII-a.

În județul Timiș, aproape 12.000 de elevi vor susține Simularea pentru Evaluarea Naţională 2019. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, din totalul de elevi, 5.855 sunt în clasa a VIII-a, iar 5.649 în clasa a VII-a.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele la simularea evaluării naționale. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale 2019 nu vor fi trecute în catalog, dar dacă elevii o cer profesorii pot face acest lucru.

Anul acesta, Ministerul Educaţiei vrea să testeze pentru clasa a VII-a o nouă structură posibilă a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020. Astfel, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VII-a în anul şcolar 2018-2019, vor conține la Matematică, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi, adică teste grilă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*