Politic

Deputatul Sămărtinean: “Guvernarea PSD-ALDE lasă Timișul și în 2019 fără bani de investiții”

Deputatul Sămărtinean: “Guvernarea PSD-ALDE lasă Timișul și în 2019 fără bani de investiții”

Legea bugetului de stat pe anul 2019 ar trebui să reprezinte cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României. Abia în data de 31 ianuarie Ministerul Finanțelor Publice a postat în dezbatere publică pe site o proiecție a bugetului  de stat, aceasta fiind singura variantă până acum.

În conformitate cu această proiecție, constat din păcate că  și în anul 2019, judeţul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE. Nici în anul 2019 nu  există alocat niciun leu pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord din Timişoara în condițiile în care Ministerul Transporturilor are alocat un buget pe anul 2019 în creștere cu 54,9%  față de anul pentru 2018. Nu există niciun leu alocat pentru demararea lucrărilor construcției Institutului Regional de Oncologie, niciun leu alocat pentru finalizarea noului corp de clădire al Spitalului de copii Louis Turcanu, niciun leu alocat pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate pentru Clinica de Mari Arși, în condițiile în care Ministerul Sănătății are alocat în 2019 un buget în creștere cu 64,6%. După cum arată acest proiect de buget în anul 2019 județul Timiș lipsește din nou  din lista de investiții. După 6 ani de insistențe și demersuri legislative din partea mea ca parlamentar de Timiș, Guvernul PSD-ALDE a binevoit să aloce pentru pentru finalizarea execuţiei lucrărilor la șoseaua de centură, varianta de ocolire sud a municipiului Timişoara, cod obiectiv 718, suma de 454358 mii lei, sumă prevăzută în anexa Ministerului Transporturilor. 

Reamintesc Guvernului PSD-ALDE faptul că Timişoara contribuie după Bucureşti cu cei mai mulţi bani la bugetul statului român, și de aceea, prin prerogativele funcției de deputat ales am să continui să mă lupt în Parlamentul României pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș. Timișul trebuie să primească ceea ce merită, pentru că Timișul merită soluții concrete și finanțare la înățimea potențialului său”, a transmis deputatul PMP Timiș, Cornel Sămărtinean.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*