Social

Foto. Ignat transfrontalier la Jimbolia

Foto. Ignat transfrontalier la Jimbolia

A devenit o tradiţie ca Jimbolia să găzduiască Ignatul. Sărbătoarea tradiţională a tăierii porcilor a ajuns anul acesta la ediţia cu numărul 18. Ca de obicei, s-au întrecut să prepare mezeluri şi alte bucate măcelari din România, Serbia şi Ungaria. Pe lângă cârnaţi, jumări sau caltaboş, măcelarii au mai pregătit şi câteva ceaune de papricaş.

Porcii au fost asomaţi şi tranşaţi la Centrul „Expo Ripensis” din Jimbolia, situat pe DN 59A, la ieşirea din oraş către vamă. Cele mai gustoase preparate au fost premiate cu diplome. Bunătăţile au ajuns şi la Centrele de copii „Sfântul Francisc” şi „Nu mă uita” din Jimbolia, dar şi la Căminul pentru persoane vârstnice din localitate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*