Turism

Județul Timiș are o Strategie sectorială de dezvoltare turistică pe următorii zece ani

Județul Timiș are o Strategie sectorială de dezvoltare turistică pe următorii zece ani

Județul Timiș are o strategie în ceea ce privește dezvoltarea turismului în următorii zece ani. Documentul concretizează dorința de dezvoltare integrată a sectorului turistic în județul Timiș și se dorește a fi un instrument de lucru util dezvoltării de parteneriate public-private.

Potrivit reprezentanților Asociației pentru Dezvoltarea Turismului, este vorba despre încheierea unui demers care a durat cel puțin trei ani, după ce CJ și consilierii au tot cerut o strategie pentru turism în Timiș.“Au urmat anii în care am obținut pentru strategie și perioada în care ea a fost realizată. Acum suntem la un capăt de drum și la un început ca să spun așa. Ne dorim foarte mult să punem accentul pe dezvoltarea turismului de weekend și dezvoltarea turismului rural în Timiș. Și pentru asta sperăm ca de la anul să avem curse regulate, cel puțin sezoniere către obiective turistice cum sunt zona Lacului Surduc, Băile Calacea, Buziaș, Jimbolia, unde se află șase muzee, acolo unde pot ajunge fie familii cu copii, fie vârstinici, oameni care în momentul acesta nu călătoresc atât de mult în Timiș”, a transmis Delia Barbu, directorul APDT.

Chiar dacă foarte mulți sunt sceptici în ceea ce înseamnă turismul în județul Timiș, prin realizarea acestui material amplu putem discuta de posibilitățile de dezvoltare turistică în Timiș. Din punct de vedere al Consiliului Județean, domeniul turismului reprezintă o oportunitate de dezvoltare importantă. Cred că la baza acestei strategii să stea în fiecare an un plan de acțiune care trebuie să aibă ținte foarte clare anuale, un raport de activitate în ceea ce înseamnă implementarea și un plan de acțiuni. Am observat un obiectiv foarte important și vreau să fac referire și anume o colaborare foarte bună și strânsă între autoritățile publice și private în domeniul turismului. Cred că acest lucru este esențial pentru că după cum știri rolul Asociației este de a crea evenimente, de a pune în valoare anumite obiective turistice, iar rolul mediului privat este de a atrage turiști, de a crea trasee, de a crea circuite turistice în județul Timiș”, a subliniat președintele CJT, Călin Dobra.

Strategia urmează să fie aprobată în plenul Consiliului Județean Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*