Sănătate

Bolile grave care se pot transmite prin epilarea cu ceară, la salon

Bolile grave care se pot transmite prin epilarea cu ceară, la salon

Epilarea cu ceară, la salon, este o necesitate pentru multe românce. Acest tip de epilare este încă în topul multor femei, întrucât senzația de catifelare durează mai mult.

Mare atenție, însă! Bolile grave se pot transmite și la salonul de cosmetică, dacă nu sunt respectate normele de igienă, iar hepatita este pe primul loc. Nu vorbim doar despre spălatul pe mâini, ci şi despre purtarea mănuşilor de unică folosinţă şi despre dezinfectare de fiecare dată când se trece de la o zonă la alta. De exemplu de la picioare la braţe.

Fiți foarte atente dacă persoana care vă epilează se spală pe mâini și dacă folosește mănuși de unică folosință.

La capitolul infecții virale, pe lângă hepatita B, hepatita C și virusul herpetic, la epilat se poate transmite și HPV. „În zonele sensibile părul este mai gros, în momentul în care îl extragem din folicul sunt foarte mari șanse să iasă sânge și atunci evident că ne protejăm pe noi și protejăm și clientele în ideea de a nu transmite absolut nimic de la una la alta”, a explicat pentru Digi 24, Monica Lupu, specialistă în epilat.

Este foarte important să folosească mănuși, pentru a preveni infecțiile bacteriene în principal, acestea se transmit cel mai ușor, deci stafilococii, streptococii și următoarele sunt cele virale”, a transmis pentru Digi 24, Cristiana Dumitrescu, medic dermatolog.

Pe lângă spălatul pe mâini și purtarea mănușilor de unică folosiță, esențială este și dezinfectarea.

O altă regulă de igienă care ar trebui urmată este folosirea unei spatule noi la fiecare aplicare de ceară.

 

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*