Social

RETIM, ”arsă la buzunar” cu încă 28.500 de lei, de Poliția Locală, pentru că nu-și face treaba!

RETIM, ”arsă la buzunar” cu încă 28.500 de lei, de Poliția Locală, pentru că nu-și face treaba!

Poliția Locală Timișoara a sancționat încă o dată compania RETIM pentru că nu își face treaba. Încă 13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de oamenii legii societății de salubrizare a orașului de pe Bega.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat să verifice și să ia măsuri cu privire la modul în care societatea de salubrizare RETIM SA se achită de sarcinile pe care le are pe linie de salubrizare a orașului. Astfel, după primele 19 sancțiuni aplicate în urmă cu o săptămână, în valoare de 45.000 lei, în aceste zile au fost încheiate alte 13 procese verbale de constatare a contravenției în valoare totală de 28.500 lei. Opt dintre acestea au fost aplicate conform HCL 143/2016 privind modificarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timişoara şi a indicatorilor de performanţă ai Serviciului de Salubrizare, pentru necolectarea reziduurilor stradale rezultate din măturarea străzilor. Astfel de aspecte au fost constatate pe străzi precum Splaiul Nistrului, Simion Bărnuțiu, Renasterii, M. Kogălniceanu, Timiș, Liege, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Lorena.

Alte cinci procese verbale de constatare a contravenției au fost încheiate conform HCL 371/2007 modificată pentru nerespectarea frecvenței lucrărilor prevăzute în graficele de salubrizare stradală, în urma campaniei de curățenie de primăvară. Astfel de probleme au fost constatate pe străzile Timotei Cipariu, Al. Odobescu, Aluniș, C. Porumbescu, W. Shakespeare. În ambele încălcări legislative sancțiunile aplicate au fost cele maxime.

Poliția Locală va continua să monitorizeze activitatea desfășurată de societatea de salubrizare a orașului pentru ca aceasta să-și respecte îndatoririle prevăzute de legislația în vigoare, atrăgând totodată atenția și cetățenilor, asociațiilor de proprietari și societăților comerciale că, la rândul lor, sunt obligate să mențină curățenia în împrejurimile caselor, curților, blocurilor de locuințe și sediilor pe care le folosesc. De asemenea, se aplică în continuare sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse abandonând deșeuri pe domeniul public. ”Facem din nou apel la cetățenii orașului să sprijine acțiunile polițiștilor locali de a identifica persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public, făcând astfel front comun cu autoritățile în menținerea unui mediu curat și sănătos și rugându-i pe toți cei care observă astfel de situații să sune la telefoanele 0256.968 sau 0256.246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro în cazul în care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*