Administrație

Primăria Lugoj plănuiește reabilitarea imobilului istoric Casa Epstein. Termenul lucrărilor: 1 decembrie 2018

Primăria Lugoj plănuiește reabilitarea imobilului istoric Casa Epstein. Termenul lucrărilor: 1 decembrie 2018
Adora Beauty

Casa Epstein, așa cum este recunoscută clădirea istorică din Piața Iosif Constantin Drăgan din Lugoj, va fi reabilitată din fondurile Primăriei orașului de pe Timiș.

Clădirea fostului magazin ”Bumbacul”, cunoscută de lugojenii cu vechime drept Casa Epstein va fi reabilitată pe fonduri de la bugetul local, a anunțat primarul Lugojului, Francisc Boldea. Clădirea a fost ridicată în anul 1909 și a fost construită de Sandor Epstein. Avea la parter un magazin de mode, de pânzeturi și confecții. Ulterior, casa a aparținut lui Martin Epstein, care a deținut-o până în anul 1948. În acea perioadă lugojenii îi spuneau Steaua Albastră.

”Următoarea clădire de care ne vom ocupa este clădirea fostului magazin «Bumbacul», care este a noastră. În prezent, împreună cu serviciile din Primărie delimităm proiectul, astfel încât să scoatem la licitație și această lucrare. Este important ca de 1 decembrie toată piața să arate în condiții cât mai bune. Noi am notificat și proprietarii care sunt în zona respectivă, începând cu cei de la fosta cooperativă «Munca». Trebuie să protejăm și clădirile și să ținem și cea mai mare adunare populară care s-a făcut în Lugoj în ultimii 100 de ani”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului, conform publicației locale tentv.ro

Această clădire a Lugojului este una din puținele care apar pe o carte poștală litografiată și una dintre puținele clădiri rămase în patrimoniul Primăriei, care a fost ferită de distrugerea frumoaselor vitrine de epocă, cu nervuri de lemn, specifice magazinelor lugojene de la 1900. După sediile Poliției, Evidenței Populației și Relațiilor Internaționale, Casa Epstein este al patrulea imobil din piața istorică a Lugojului care va fi restaurat de municipalitate.

Foto: cristianghinea.wordpress.com
Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*