Economic

Zeci de firme din vestul ţării primesc fonduri europene

Zeci de firme din vestul ţării primesc fonduri europene

Aproape 80 de oameni de afaceri din zona de Vest a ţării au semnat, miercuri, contracte de finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional. Potrivit directorului Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim, cele 77 de contracte de finanţare însumează peste 25 de milioane de euro, dintre care 15 milioane sunt bani europeni nerambursabili. Fondurile sunt folosite pentru dezvoltarea unor firme deja funcţionale.

„Practic este o infuzie masivă de capital în regiunea Vest, pe zona privată, prin proiecte pe care urmează să fie implementate de către beneficiari în perioada imediat următoare. Sunt două tipuri de finanţare. Pentru microîntreprinderi unde, deja, am atins pragul de 100% contractat şi chiar avem proiecte care s-au finalizat deja de când a început programul. Discutăm de firme care au până în nouă angajaţi şi o cifră de afaceri până în două milioane de euro şi trebuie să fi avut minimum un an de zile activitate înainte de depunerea proiectului. La componenta de IMM, discutăm despre firme care au minimum trei angajaţi cu un an înainte de depunerea proiectului în bilanţul premergător şi, evident, cofinanţarea este puţin mai mare dar şi sumele sunt mai mari. Dacă la microîntreprinderi discutăm despre sume de până în 200.000 de euro finanţare nerambursabilă, aici discutăm despre o sumă între 200.000 de euro şi un milion de euro”, explică directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

Interesul pentru bani europeni alocaţi IMM-urilor şi microîntreprinderilor a fost uriaş, numărul proiectelor depăşind sumele disponibile.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*