Social

Președintele ALDE Timișoara, preocupat de copiii supraponderali

Președintele ALDE Timișoara, preocupat de copiii supraponderali

Am vrut să las deoparte subiectele politice intens discutate și să-l cunosc pe omul Ovidiu Sîrbu, proaspăt numit președinte ALDE Timișoara. Iată un scurt episod despre cine este el, ce a făcut în tinerețea sa și ce își propune.
Am aflat că în adolescență a practicat handbal de performanță. Spune că sportul i-a modelat personalitatea și l-a maturizat. Munca în echipă este după părerea lui lucrul cel mai bun pe care l-a deprins în toți aceștia ani în care a jucat alături de coechipierii săi și cea care dă cele mai bune rezultate, iar acest lucru l-a ajutat în toate domeniile în care a activat.

”Am fost pasionat de sport încă de mic. Îmi plăcea competiția și să câștig. Întotdeauna am participat și mi-am dorit să fiu printre primii jucători și așa a fost. Povestesc cu drag aceste experiențe ale mele mai ales băieților mei, pentru că îmi doresc ca ei să conștientizeze cât de important e sportul. Am încercat să-i îndrum și pe copiii mei spre acest domeniu. Rareș a ales fotbalul și Radu tenisul, lucru care mă bucură. Cred că este esențial ca un părinte să includă în activitatea copiilor și un sport. Noi în copilărie nu aveam parte de ce au ei acum: laptop, telefon mobil, acces la internet, nici măcar televizor prea mult, drept dovadă că nu prea petreceam timpul în casă. Dacă înainte părinții se chinuiau să ne adune seara în casă, pentru că alergam cât era ziua de lungă, acum abia reușim să-i mobilizăm pe copii să se dezlipească de ecranul calculatorului.
De ce spun asta și de ce mă preocupă acest aspect? Pentru că la diferite discuții cu părinții am conștientizat câtă nevoie este de motivarea celor mici să facă mișcare. Avem tot mai mulți copii supraponderali și trebuie tras un semnal de alarmă. Mai bine de un sfert dintre copiii români, cu vârsta de până la opt ani, sunt obezi. E îngrijorător! Sportul este un domeniu pe care noi cei din Alde Timișoara l-am trecut pe lista de priorități. Mai ales acum când știm cât de mult costă toate orele de pregătire. Sunt copii care și-ar dori să-l practice însă nu-și permit. Practicarea unui sport aproape că a devenit un lux și e trist pentru că școliile din Timișoara ar trebui să aibă terenuri și săli modernizate. Din păcate orașul duce lipsă de asta, iar primăria care are în subordine școliile nu pare să investească în această direcție. Părinții nu ar mai cheltui atât de mult pe ore private, dacă școala ar pune la dispoziția copiilor cele necesare. Cei de la conducerea orașului tratează acest subiect cu indiferență. Se discută de finanțarea echipei de fotbal și cam atât. Nu mai aud de organizarea de turnee pentru copiii cu performanțe sportive, la nivelul la care se făceau cândva. Să nu uităm totuși că Timișoara a dat nume mari în sportul românesc, îl pomenesc aici pe Cosmin Contra care este antrenorul echipei naționale de fotbal și mulți alții”, a spus Ovidiu Sîrbu- președinte ALDE Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*