Eveniment

Bilanțul minivacanței de Revelion: nu s-au înregistrat evenimente care să perturbe liniștea cetățenilor

Bilanțul minivacanței de Revelion: nu s-au înregistrat evenimente care să perturbe liniștea cetățenilor

800 de polițiști,  peste 280 intervenții la evenimente, aproape 325 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se  continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității.

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, aproape 800 de poliţişti au acționat zilnic, în județul Timiș,  pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Structurile de poliție au intervenit la 285 de evenimente, dintre care 263 sesizate prin SNUAU 112. Au fost sesizate 65 de infracţiuni, dintre care 13 au fost constatate în flagrant delict.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 321 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 90.000 de lei. “Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale Poliţiei timișene, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier. Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care cele mai multe pentru viteză”, transmite IPJ Timiș.

De asemenea, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția județului Timiș.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*