Sănătate

Operație în premieră națională la Clinica de Chirurgie Vasculară

Foto: Octavian Pintean

Premieră în România! În cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” a avut loc astăzi o intervenție endovasculară de tratament a anevrismului de aortă abdominală în conexiune cu un anevrism de arteră iliacă comună dreapta, deosebit de complexă.

Echipa operatorie formată din Prof. Dr. Ionac Mihai (SCJUPBT/Chirurgie Vasculară), Dr. Tutelcă Adrian (SCJUPBT/ Radiologie), Dr. Damrau Rolf (Germania), As. Med. Sandu Mihaela (Germania) a intervenit asupra unui pacient în vârsă de 81 de ani, diagnosticat cu anevrism de aortă abdominal și iliacă comună dreapta, cu multiple patologii cardiace. Dispozitivul medical folosit pentru pacient a fost achiziționat pe Programul Național de Tehnici Hibride.

Spitalizarea și recuperarea în urma acestor intervenții este considerabil mai scurtă față de perioada de recuperare în cazul operaților clasice.

Acest tip de intervenție este o alternativă la chirurgia deschisă (Bypass aortă bifemural) care implică mai multe riscuri intra și postoperatorii.

În următoarele două zile la SCJUPBT se continuă cu astfel de intervenții de către aceeași echipă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*