Turism

Weekend de poveste în „orașul de aur”, Praga

Weekend de poveste în „orașul de aur”, Praga

Praga este una dintre cele mai cochete şi mai atractive capitale europene, un vechi oraş regal care atrage anual peste patru milioane de turişti, dar reuşeşte să-şi păstreze totuşi aerul de măreţie de demult, ce nu apune niciodată. Și tot aici în fiecare început de decembrie se deschide unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. Orașul regal, Cetatea celor 100 de clopotnițe, Orașul de aur sau Coroana lumii sunt doar câteva dintre denumirile unuia dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, Praga. UNESCO a inclus capitala Cehiei în patrimoniul cultural mondial.

Agenția de turism Ultramarin vă propune în ultimele luni ale lui 2017 să vizitați splendidul oraș fie într-un weekend de toamnă (din 26 octombrie), fie în minivacanța de 1 Decembrie, ocazie cu care vă veți bucura și de feericul târg de Crăciun situat în Piața centrală a orașului.

Minivacanța de 1 Decembrie are un traseu pitoresc: Bratislava – Praga – Dresda, o excursie de poveste cu autocarul, în care veți fi însoțiți de un ghid specializat alături de care nu veți rata niciuna dintre attracțiile celor trei orașe. Castelul Bratislava, Turnul TV Kamzik, Teatrul Naţional Slovac, Podul Nou, Podul Apollo, Poarta lui Mihail, Piaţa Acoperită Principală, Parcul – Padure Bratislava, Palatul Palffy, Palatul Mirbach – fac din Bratislava una dintre cele mai frumoase capitale dunărene. Iar acesta este doar debutul călătoriei care continuă cu autocarul spre frumoasa Praga, o citadelă a catedralelor, a turnurilor, a palatelor, aşezate în jurul Vltavei pe care alunecă graţios lebede, şi ele parcă din alte timpuri. Oraşul pare că nu a simţit curgerea timpului: uliţele şi străzile pietruite, vilele şi palatele au grădini cu aer nostalgic, iar împreună cu maiestuosul Castel (care, conform Cărţii Recordurilor, este cel mai mare castel din lume, având 570 m lungime), dau impresia că trăieşti în urmă cu câteva secole, printre cavaleri şi regi. Una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania este orașul Dresda, denumit „Florența de pe Elba”, considerat de către unii cel mai frumos oraș al Germaniei. Un oraș cu o istorie și o moștenire fascinantă, care se manifestă prin colecția extinsă de atracții turistice. Complet refăcut după ce a fost aproape în totalitate distrus în incendii în cel de-al 2 lea război mondial, în Dresda veți putea descoperi o mulțime de capodopere arhitecturale: Piața Teatrului înconjurată de clădiri magnifice, Castelul, Catedrala Catolică, Opera Semper, sau Palatul Zwinger, capodoperă  a barocului german.

Agenţia de turism Ultramarin vă propune să nu ratați „Winter Wonderland” sau „Vanochi trh” (în cehă), una din cele mai speciale Pieţe de Crăciun ale Europei. În Piaţa Oraşului Vechi vor fi amplasate splendide căbănuţe din lemn colorate în nuanţe vii, în care vor fi comercializate produse tradiţionale din Cehia: cristal de Boemia, jucării din lemn, lumânări parfumate, bijuterii lucrate manual, căni ceramice, pălării, eşarfe, păpuşi tradiţionale şi ornamente de Crăciun.

Praga este un oraş ce trebuie vizitat măcar o dată, tocmai de aceea vă propunem două variante: din 26 octombrie, în plină toamnă aurie, sau de 1 Decembrie, ocazie cu care vei vizita și Piața de Crăciun, alături de ghizii Agenţiei de turism Ultramarin. Acum puteți rezerva călătoria dumneavoastră simplu și comod, din fața calculatorului, aici: http://rezervari.ultramarintm.ro/holiday/details/week-end-praga.

Pentru mai multe detalii puteți apela tel. 0256.499706.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*