Eveniment

Produse de îmbrăcăminte contrafăcute şi ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Produse de îmbrăcăminte contrafăcute şi ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi  –  I.T.P.F. Timişoara au confiscat în urma unor acţiuni de combatere a contrabandei, pirateriei şi contrafacerilor, mai multe produse de îmbrăcăminte, susceptibile  a fi contrafăcute, în valoare de 12.800 de lei.

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere,  cu  sprijinul lucătorilor  din  cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră  Mehedinţi  au organizat şi desfăşurat mai multe acţiuni  pe linia prevenirii şi combaterii pirateriei şi produselor contrafăcute.

Astfel, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat la intrarea în  Drobeta Turnu Severin pe D. Mihai, M. Eugenia şi O. Lucian, domiciliaţi pe raza judeţului Mehedinţi, cu vârste cuprinse între între 25 şi 42 de ani, ce deţineau spre comercializare diverse articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, ochelari şi alte bunuri inscripţionate cu însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de 12.800 de lei, au fost indisponibilizate de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi,  acestea urmând a fi supuse expertizării de către lucrători din cadrul Asociaţiei Române pentru Combaterea Contrafacerilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră mehedinţeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, ăoliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 1000 de pachete cu ţigări netimbrate, depistate în autoturismele unor cetăţeni mehedinţeni, cunoscuţi  că se ocupă cu traficul ilicit de produse accizabile.

În cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări netimbrate, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au oprit, în după-amiaza zilei de 18.09. 2017, în cadrul unor filtre organizate la ieşirea din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe conducătorii   unor  autoturisme despre care deţineau date că se ocupă cu traficul ilicit de ţigări netimbrate.

La controlul autoturismelor aparţinând lui C. Denis, în vârstă de 35 de ani, V. Marius, în vârstă de 47 de ani şi D. Constantin, în vârstă de 37 de ani, toţi din municipiul Turnu Severin, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit în portbagajele acestora  cantitatea de 508  pachete cu ţigări marca Marble, Ashima, Winston şi Pall Mall, fără timbru fiscal, pentru care aceştia  nu aveau documente de provenienţă. Tigările urmau să fie distribuite de cei trei severineni pe piaţa neagră de pe raza judeţului Mehedinţi.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au depistat în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei şi evaziunii fiscale, două persoane care deţineau cantitatea de 530 de pachete cu ţigarete fără timbru fiscal şi fără a deţine documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura sancţionării contravenţional a celor cinci severineni, cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei, iar ţigările, în valoare de peste 15.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea confiscării, în continuare fiind luate măsurile legale care se impun.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*