Politic

Președintele ALDE Timișoara: “Noi, cei din ALDE, am spus mereu că guvernăm pentru cetățeni. Cifrele o arată”

Președintele ALDE Timișoara: “Noi, cei din ALDE, am spus mereu că guvernăm pentru cetățeni. Cifrele o arată”

Creșterea economică de 5.8% pe semestrul I a condus conform estimărilor Comisiei Naționale de Prognoză la o creștere a PIB cu 21,9 miliarde lei , de la 815,2 miliarde lei la 837,1 miliarde lei.

Ca urmare a acestei creșteri, Guvernul va aproba o rectificare bugetară pozitivă cu încadrarea în deficitul de 2,96% din PIB. “S-a scurs multă cerneală pe acest subiect, s-au făcut dezbateri și s-au organizat emisiuni, dar pentru a clarifica pe scurt problema trebuie consultate cifrele. Ele arată încă o dată care este starea economică a țării. N-am să folosesc termeni dificili, căci lucrurile sunt simple, iar cârcotașii, cei care încearcă să îndepărteze adevărul de cetățean, nu mai au cum să ascundă aceste numere. Ele spun clar, rectificarea pe care guvernul PSD-ALDE a prezentat-o este una pozitivă”, a transmis Vasile Pop, președintele ALDE Timișoara.

Veniturile încasate efectiv arată la ora asta că sunt venituri în plus, acesta fiind  motivul principal pentru care se face o rectificare pozitivă.“Noi, cei din ALDE am spus mereu că guvernăm pentru cetățeni, cifrele o arată, iar vorbele noastre sunt susținute de fapte, lucru care nu se poate spune și despre  opozanții noștri. Nu cred că mai trebuie să scoatem în evidență diferența dintre guvernarea PSD- ALDE și cea tehnocrată, spre exemplu. A fost o guvernare care trebuie dată ca exemplu ”așa nu”. Cred, în schimb că focusul nostru este corect, că suntem în continuare pe drumul cel bun, fiind preocupați de dezvoltarea și creșterea economică. ALDE a avut și continuă să aibă un rol important în lupta pentru bună starea cetățeanului, motiv pentru care a tratat cu seriozitate toate domeniile importante, de la economie  la sănătate, de la învățământ la agricultură”, a spus președintele ALDE Timișoara.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*