Eveniment

Zeci de migranți din Irak, Siria, Iran, Algeria, Libia şi Somalia depistaţi la frontiera cu Ungaria

Zeci de migranți din Irak, Siria, Iran, Algeria, Libia şi Somalia depistaţi la frontiera cu Ungaria

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au desfăşurat mai multe acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma cărora au depistat 14 cetăţeni din Irak, Siria, Iran, Algeria, Libia şi Somalia, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge in Ungaria.

În data de 3 septembrie, în jurul orei 20.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Borş, judeţul Bihor, au reţinut o persoană la aproximativ 600 m faţă de linia de frontieră. Deoarece nu-şi justifica prezenţa în zonă, aceasta a fost condusă la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean Libia, în vârstă de 42 de ani, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Tot în zona de competenţă a Sectorului P.F. Borş, poliţiştii de frontieră au desfăşurat, în data de 02.09.2017, o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 22.00 au observat mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.  Persoanele au fost reţinute la aproximativ 100 m faţă de linia de frontieră, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit ca sunt patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 27 de ani, trei cetăţeni algerieni şi un libian.

În data de 02.09.2017, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Turnu, judeţul Arad, au observat  mai multe persoane care se deplasau pe jos spre teritoriul statului vecin. Persoanele au fost reţinute la aproximativ 500 m faţă de linia de frontieră, iar la cercetări s-a stabilit că grupul era format din şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 46 de ani, originari din Irak, Siria şi Somalia, posesori de documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil.

În aceeaşi zi, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Nădlac, judeţul Arad, au reţinut la aproximativ 400 m de graniţa cu Ungaria o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă. În urma verificărilor, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean Iran, în vârstă de 26 de ani, posesor de document temporar de identitate pentru solicitanţii de azil.

Câteva ore mai devreme, în cadrul aceluiaşi sector de frontiera, poliţiştii de frontieră au depistat pe un drum agricol din apropierea localităţii Peregu Mic, ascunse sub o remorcă părăsită, două persoane de sex masculin. Persoanele au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Nădlac în vederea efectuării cercetărilor. S-a stabilit astfel că sunt cetăţeni din Irak, în vârstă de 29, respectiv 32 de ani.

În toate cazurile, s-a stabilit ca cei în cauză încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*