Utile

Cum se face cel mai bun porumb fiert

Cum se face cel mai bun porumb fiert

Vara este sezonul în care mâncăm mai mult porumb fiert sau copt, pentru că este aliment foarte sănătos, iar dacă este gătit cum trebuie, este și delicios. Porumbul fiert este o gustare foarte populară, însă nu mulți știu exact cum se pregătește acesta în mod corect.

Există o tehnică foarte simplă, care te va ajuta să pregătești un porumb fiert foarte gustos și aromat. Unul dintre secrete, este să fierbi porumbul rapid și nu să îl lași să stea prea mult timp în apa fierbinte. Cel mai bun porumb pentru fiert este cel crud, care are încă lăptişor în boabelor sale, conform realitatea.net. Dacă este gătit mai mult decât trebuie, porumbul se va usca repede.

Cum se pregătește cel mai bun porumb fiert

Ingrediente:

    porumb proaspăt

    unt

    sare şi piper

Mod de preparare:

Primul pas este să alegi o oală suficient de încăpătoare pentru cantitatea de porumb pe care plănuiești să o fierbi. După care, ai grijă să adaugi apă astfel încât să acopere complet ştiuleţii. Lasă-i pe foc până dau într-un clocot. Este indicat să nu cureți știuleții de porumb complet de învelișul lor, ci să îi pui așa cum sunt la fiert. Acoperă oala cu un capac. În 4-5 minute, vei observa că apa deja dă în clocot.

Un alt truc este să adaugi puțin zahăr în apă, pentru ca porumbul să aibe un gust mai bun, însă nu este indicat să pui niciodată sare, pentru că aceasta întărește porumbul. După ce apă a dat în clocot, scoate porumbul din apă. Acesta va fi perfect gătit şi deloc crud. Timpul de fierbere depinde de preferințele fiecăruia, iar unii îl țin la fiert 10 minute sau mai mult.

Porumbul se servește cald, cu unt, sare și piper.

Sursa: avantaje.ro

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*