Carnea proaspata se pastreaza cel mai corect ambalata in pungi de plastic sau folie alimentara, in raftul cel mai apropiat de congelator. Evitati pastrarea carnii macre crude mai mult de 3-4 zile in frigider! In general, carnea de porc si de vita rezista mai mult timp la frigider decat cea de pui sau curcan. Daca insa este vorba de carne tocata sau organe, evitati pastrarea in stare cruda mai mult de 1-2 zile! Daca nu reusiti sa gatiti carnea in acest interval, cel mai bine este sa o congelati.
Carnea preparata termic (gatita) trebuie consumata in maxim 4 zile! Semipreparatele de carne din comert rezista sigilate, in general, conform termenului de valabilitate dar, odata desfacute, le puteti pastra maxim 5 zile la frigider.
Congelarea carnii o poate pastra buna de consum cateva luni bune. Carnea cruda congelata rezista pana la 6 luni, cu conditia sa nu se intrerupa lantul de refrigerare.
Carnea gatita si apoi congelata poate rezista chiar si 4 luni, cu aceeasi conditie ca, odata decongelata, sa nu se mai recongeleze.
Ouale sunt depozitate cel mai frecvent pe usa frigiderului, in suportul special sau in cutii de plastic, ceea ce nu este insa foarte recomandat. Metoda corecta de pastrare a oualor proaspete in frigider este in cofrajul lor original, de carton. Nu pastrati niciodata ouale la temperatura camerei! Riscati toxiinfectii alimentare, deoarece e altereaza foarte repede!
Lactatele se pastrează in frigider de preferat in ambalajul lor originnal, acoperite si etansate.
(Sursa: DOC.ro/ foto: Shutterstock)