Politic

Deputatul de Timiș Marian Cucșa (ALDE): Decizia C.C.R., o victorie a românilor

Deputatul de Timiș Marian Cucșa (ALDE): Decizia C.C.R., o victorie a românilor

Decizia Curții Constituționale a României (CCR) pentru înființarea unei secții speciale de anchetare a abuzurilor din justiție este o victorie a românilor în fața încălcării legilor din acest domeniu.

Dupatul de Timiș Marian Cucșa e declară mulțumit de verdictul CCR, instituție care a anunțat că intenția de înființare a unei secții speciale de anchetare a abuzurilor din justiție este o decizie perfect constituțională. ”Sunt mulțumit că am contribuit la respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor prin votul meu pentru această lege pentru ca nimeni să nu fie mai presus de lege ci să răspundă pentru faptele sale. Se schimbă astfel situația în care inspecția judiciară era în subordinea celor pe care trebuia să îi ancheteze. Verdictul CCR este un semnal important dat celor 7 ambasadori care au criticat această modificare din cadrul legii de organizare judiciară, încălcând astfel uzanțele diplomatice și punând sub semnul întrebării dreptul Parlamentului de a legifera. Sperăm că ambasadorii vor învăța o lecție din acest verdict și nu vor repeta greșeala”, a menționat Cucșa.

Acesta precizează că verdictul CCR este și o palmă dată PNL și USR care s-au transformat în partide portavoce ale sistemului paralel de putere. ”De remarcat faptul că PNL-ului nu i s-a admis nicio sesizare din cele făcute”, a încheiat deputatul ALDE de Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*