Politic

Deputatul Marian Cucșa: “Iresponsabilitatea istorică a domnului Băsescu”

Deputatul Marian Cucșa: “Iresponsabilitatea istorică a domnului Băsescu”

Traian Băsescu a intrat în atenția deputatului de Timis, Marian Cucșa. Parlamentarul îl acuză pe fostul președinte al statului că încearcă cu orice preț să  rămână ancorat în viaţa politică o perioadă cât mai mare. În plus, îl compară pe Băsescu cu Alexandru Ioan Cuza, prin modul acestuia de comportare în viața politică.

Tribuna Parlamentului, cel mai înalt for democratic al ţării, este locul în care pledezi cauza cetăţeanului, iniţiezi legi, corectezi prin discurs derapajele guvernului ori pe cele ale adversarilor politici. Cu o condiţie: totul să se desfăşoare în limitele bunului-simţ şi ale respectării regulilor democratice. Domnul Traian Băsescu, fost preşedinte al Republicii timp de două mandate (asupra validităţii celui de-al doilea mandat planează anumite suspiciuni – nota mea), foloseşte această tribună pentru a se răfui nu doar cu adversarii politici, ci şi cu istoria, cu valorile fundamentale ale românilor şi cu principiile morale, dovedind – dacă vreţi – un soi de iresponsabilitate istorică. Ce altceva poate fi un îndemn la anchetarea „iubitului prinţ al Unirii”, Alexandru Ioan Cuza dacă nu batjocură şi iresponsabilitate politică?!

Supărat că Parlamentul, ca urmare a unor dezvăluiri făcute de către jurnalistul Dan Andronic, a înfiinţat o comisie de anchetă, domnul Băsescu tună şi fulgeră, face apeluri disperate la istorie, pe care – fie vorba între noi – nu o cunoaşte, se agită, face spume, doar s-o mai alege cu ceva procente în plus. M-a frapat nu aroganţa fostului preşedinte, nu insolenţa dumnealui, ci dorinţa de a se agăţa pe pereţii pinacotecii liderilor politici ai României. E drept că şi Cuza nu a fost perfect, dar, spre deosebire de Traian Băsescu, colonelul ales domn al celor două ţări româneşti în 1859, a lăsat ceva în urmă. De numele lui se leagă reforma agrară şi a educaţie. De numele lui Băsescu nu se leagă nimic. Poate doar cuvântul CRIZĂ, căruia îi este dator şi care îi atât de drag domnului fost preşedinte al României.

Nu voi insista asupra încercărilor lui Traian Băsescu de a rămâne ancorat în viaţa politică o perioadă cât mai mare. Se cuvine însă un sfat: dacă vrei să rămâi în istorie, lasă-te judecat de ea!”, a transmis deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*